perjantai 3. toukokuuta 2019

Diy vaippakimppu

Baby shower fiiliksissä;)



Viime viikonloppuna järjestimme rakkaalle ystävälle ihanat yllätys Baby Showerit, joista hänellä ei ollut harmainta aavistustakaan! Pienen salamyhkäisen juonittelun avulla hänen miehensä laati toimivan suunnitelman kuinka ystävämme saadaan pääkaupunki seudulta Jyväskylään ja vieläpä paikkaan, jossa meidän yllätys sakki häntä odotteli. Homma soljui luontevasti ja saimme hotellihuoneen juuri ajoillaan kuntoon, ennen kuin sinne matkalaiset ja "yöpyjät" saapuivat. Hotellihuoneen koristelimme koristeilla, ja tuleva äiti sai kotiin viemisiksi lahjakortin hemmotteluhoitoon sekä itsetehdyn vaippakimpun. 


Alhaalta pääset lukaisemaan vinkkejä vaippakimpun tekemiseen, jos haluaisit perinteisen vaippakakun sijaan yllättää tulevaa äitiä eritavalla kuin perinteisellä vaippakakulla. Minä kun rakastan kukkia ja kukkasidontaa niin hullusti, niin vihdoin sain aiheen testata tätä vaippakimppua, jonka olin aiemmin jostain bongannut ja jäänyt sitä miettimään, että haluan sen joskus testata. 

Vaippakakkua varten tarvitset seuraavia tarvikkeita:

- grillitikkuja
- vaippoja
- kuminauhoja
- erilaisia silkkipapereita/ kankaita. 
Käytin valkoista ja turkoosia silkkipaperia, sekä ohutta harsomaista kaitaliinaa
- Haluamaasi nauhaa tai kahtakin erilaista
- Koristeita, esim. tuttipulloja kiinni nauhaan
- Kukkasieni


Lisäksi voit oman maun mukaan lisäillä kimppuun tuotteita vauvalle, esim pylly voidetta, tutti nauhan& tutin tms. mitä kimppuun saat kiinni. Meidän kimppu oli pelkistetty versio kimpusta, johon emme laittaneet tuotteita. Lisäksi kimpun voi päällystää sellofaanilla jos haluaa.

Vinkki! 
Hyvä tuote ehdotus pienen pyllyä hoitamaan on propolis- voide, joita voit käydä tilaamassa sivuilta https://jaanakosk.myforever.fi .Se on koko perheelle sopiva kuivan ihon tuote, mutta auttaa myös punaista vauvan pyllyä, rauhoittaen ja hoitaen. 


Kimpun kokoamisohje:
- Leikkaa kukkasienestä sopivan kokoinen pala. (ei ole välttämättömyys käyttää sientä, mutta itsellä kun sattui sellainen ylimääräisenä löytymään niin siihen oli helppo alkaa asetella "kukkia").
--> Vinkki, voit asettaa kukkasienen valmiiksi myös maljakkoon suoraan, mutta tekovaiheessa on helpoin kun sieni on vielä jossakin astiassa, niin varmistetaan, että se pysyy paikallaan).
- Aloita rullaamaan haluamalla tavallasi vaippoja grillitikkuun kiinni. Kiinnitä kuminauha kiinni vaipan päälle, ja asettele tikku sieneen kiinni
- Vaippakukkiin voi vaippojen väliin rullata myös esim silkkipaperia, joka tuo kivan raidallisen kuvion vaippakukkaan
- Tee kukkia esim. silkkipaperista tai muista kankaista mitä olet varannut. Itse tein lisäksi silkkipaperikukkia sekä yhdistelmiä, joissa oli esim. valkoista silkkipaperia alla ja harsokangasta päällä
- Täytä kimppuun kukkia niin paljon kuin haluat. 
- Koristele kimppu vielä erivärisillä nauhoilla, ja nauhoihin voi kiinnittää esim. kuumaliimalla tuttipulloja tai muita koristeita.
- Taita silkkipaperista kukkasienen päälle "suoja" jonka voit sitoa nauhalla kiinni.


Mukava erilainen vaippamuistaminen Baby Showereille perinteisen vaippakakun sijaan. Tässäkin vaippakimpussa on niin monta varioimisen mahdollisuutta kuin on tekijääkin, joten rohkeasti ideoimaan vaan omaa kimppua. Yksi vaihtoehto on esim. koota kimppu suoraan maljakkoon, joka jää tulevalle äidille osana lahjaa. 


Muita koristeita meillä oli paperiset koristepallot ja ilmapallot, joista teimme roikkuvan version juhlapaikalle. Nämä Pom pom paperipallot olisi voineet tehdä itsekin helposti, mutta säästin aikaa tällä kertaa ja ostin ne Sinellistä valmiina. Kaikki tarvikkeet kävin ostamassa nimenomaan Sinellistä, lukuunottamatta vaippoja, kuminauhoja ja grillitikkuja. Kukkasienen olen ostanut aiemmin Viherlandiasta, mutta niitä on myynnissä aivan varmasti muissakin tavarataloissa kukkaosaston puolella. 

Ihanaa näpräilyä nämä askartelut, parhaita hetki aikaa itselle momentteja.


Onnea tulevalle äidille ja muille tuleville äideille<3

 - Jaana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäthän minulle kommentteja ja ajatuksia mitä tekstini sinussa herättävät:)

Tervetuloa mukaan blogini pariin!

Hei sinä, Tätä innostavaa asiaa olen odotellut jo kauan, että pääsen avaamaan oman Hetki aikaa itselle-  blogisivustoni   Bloggerin k...