perjantai 26. huhtikuuta 2019

Viidakkosynttärit

Lasten synttärit! Mikä ihana syy päästää luovuus valloilleen<3
Onko moni muu innostunut järjestelemään juhlia ja suunnittelemaan niitä teemasta toteutukseen saakka? Odottavan aika on pitkä kun lapset synttäreiden alla laskevat päiviä ja tunteja milloin kaverit saadaan kylään. Mitä lahjoja saadaan, ja milloin päästään herkuttelemaan. Ja kuinka päivään rakentuu jotain pikkasen speciaaliakin, johon on saanut itse pieni ihminen vaikuttaa miettimällä minkä teeman mukaan juhlia vietetään. Ei sitä teemaa tarvitse syntymäpäiville olla, ei meillä pienenä sellaisia ollut, mutta minusta se on kiva kun kaikki juhlapäivään liittyvä voidaan rakentaa jonkin idean mukaan. Innostuksella on menty ja mennään niin pitkään jatkossakin, ellei sitten jossain kohtaa ikä tule jo vastaan, että kuulen poikien sanovan, että "äiti, nää teemajuhlat on niin last seasonia". Vielä ei, ja hyvä niin. Aivan parasta päästää ideat ja luovuus esiin juhlia suunnitellessa<3


Minulle lasten synttärit ovat olleet aina yhtä jännittäviä hetkiä kuin lapsillekin;) Hyvissä ajoin, eli lue monta kuukautta aiemmin jo aletaan yhdessä synttärisankarin kanssa miettiä tulevia synttäreitä, ja teemaa, jota voidaan niiden ympärille kasata. Ja niinhän siinä sitten käy, että kun teema on lyöty lukkoon, niin tämän mamman pää alkaa ideoida juhliin hauskuutta mm. menuuseen ja koristeluun. Kutsuihin ja synttäreiden ohjelmaan. 

Kuluneella viikolla juhlittiin pojan 7- vuotias synttäreitä viidakossa. Meillä oli siis teemana villieläimet, joten saimme mukaan ärjyviä leijonia ja laukkaavia gebardeja. Kutsukortit näperreltiin leijonan päiksi harjoineen päivineen, poika mukana auttamassa silppuumassa kortin materiaaleja. 


Samalla hahmolla, kuten kutsukorteissa, teimme ohjelmanumeroon leijonan pään, jonka kidasta jokainen lapsi saisi kotiin vietävän lahjapussukan. Leikki olisi mennyt näin: yksi huoneista pimennetään verhoilla, ja aikuinen menee "leijonan" ja taskulampun kanssa huoneeseen. Huoneen ovi suljetaan ja musiikin soidessa "leijonaa mä metsästän"- parissa yksitellen synttärivieraat käyvät etsimässä huoneesta leijonaa ja omaa pussukkaa. Leikin piti siis mennä niin, mutta kerta ulkona oli kerrassaan ihana sää, niin kaikki lapset haluivat jatkaa herkuttelujen jälkeen leikkejä ulkona ja päätimme jakaa juhlien päätyttyä lahjat suoraan ulkona kaikille, jokainen sai kyllä leijonan kidasta itse uskaltaa pussin ottaa;) Mutta siinäpä jollekin muulle leikin ideaa, jos joku kaipaa omiin synttäreillensä!


Juhlamenuun oli pitkälti tällä erää ideoinut itse sankari, joka kertoi toiveet ja äiti tuunaili niistä enemmän "viidakkohenkisiä". 

Viidakko menuussa oli tarjolla:
- Leijona tikkuja nakeilla, lihapullilla ja kurkuilla
- Norsujen pizzakuorma
- Seepra mokkapalaa
- Leijonan tallaamaa täytekakkua
- Gebardin kylmää jäätelöaarretta
- Apinoiden keksejä
- Antilooppien karkkikätkö
- Tiikerien sipsijahti
- Kirahvien popcorn yllätys






Myös tarjottavien esillepanoon tykkään aina panostaa, ja tällä erää viidakon vihreyttä ja viidakon kumpareita ja mäkiä ja notkoja tehtiin vihreiden liinojen alle eri kippojen ja kuppien avuin. Lisäksi pääsiäiseltä jääneet rairuohot saivat oman osansa koristelussa, jonne piilottelimme viidakon eläimiä väijymään ruohikon sekaan, ja jopa melonin kuorista saatiin leijonalle oma piilopaikka. Rekvisiitta ja esillepano ovat olleet aina tärkeitä elementtejä lasten juhlia ideoidessa, että saadaan tietynlaista tunnelmaa mukaan. Katon rajaan tuunailtiin "liiaaneja", jotka ehkä lasten silmissä saattoivat siltä näyttää;) Idea hyvä, toteutus siihen olisi vaatinut kyllä hieman erilaisia materiaaleja. 




Juhlat soljuivat mukavasti ja kaikilla oli niin muukaavaa...;) 

Eikun odottelemaan seuraavia juhlan poikasia, jotka ovat sitten lokakuussa, kun tuleva 5 v. saa kuuluttaa ilmoille oman ideansa millä aiheella teemaillaan. Ihanaa<3

Leikkisästi, Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäthän minulle kommentteja ja ajatuksia mitä tekstini sinussa herättävät:)

Tervetuloa mukaan blogini pariin!

Hei sinä, Tätä innostavaa asiaa olen odotellut jo kauan, että pääsen avaamaan oman Hetki aikaa itselle-  blogisivustoni   Bloggerin k...