tiistai 28. toukokuuta 2019

Kiitos päiväkodin tädit kuluneesta vuodesta

Joka talvi- ja kevätkauden ollessa päättymäisillään päiväkodissa, herää ajatus päiväkodin hoitotätien/ setien muistamiseen. Itselle se on ollut aina mukavalle tuntuvaa aikaa, kun saa ja pääsee ideoimaan ehkä jotain itse tehtyäkin viemistä. Minusta on ihana muistaa hoitajia pikkuisesti edes siitä arvokkaasta työstä, joita he tekevät pienten rakkaiden hyväksi. Lämmöllä aina ajattelee päiväkotia, kuinka hyvä ja turvallinen paikka siellä on lasten olla ja kehittyä aitojen, ihanien hoitajien parissa. 


Tänä keväänä teimme päiväkodin "leppäkerttu" ryhmän hoitotädeille hemmottelua jaloille. Raskaan työn puurtajat ovat hemmotteluhetken jaloilleen ansainneet. Yhdessä 4 - vuotiaan pojan kanssa ryhdyimme tuumasta toimeen, ja hänhän oli mielissään kun pääsi sekoitus hommiin. 


Teimme hoitajille rentouttavat laventeli jalkakylpy purkit. Ostokset tarvikkeisiin ostin Ruohonjuuri nimisestä putiikista kauppakeskus Sepästä. Sieltä hain jalkakylpyyn Epsom-suolaa ja luomu laventelin kukkaa. Lisäksi halutessaan näihin olisi voinut laittaa muutaman tipan aromaattista öljyä, mutta päädyin tällä kertaa tekemään ne ilman. Muistelen, että viime vuonna teimme hoitotädeille samalla teemalla jalkahoitoa mutta kylpypommeina, joten tällä kertaa teimme eri tyylillä.  Tämä oli todella helppoa hommaa ja pienellä vaivalla. Purkeiksi kelpaa hyvin pilttipurkit, joita meilläkin olisi ollut, mutta ilman korkkeja! Kävimme ostamassa purkit Minimanista. Koristeet purkkeihin osa löytyi kotoa valmiiksi ja osan tarvikkeista mm. lahjapussukat hommasimme Kärkkäisiltä.

Kortiksi saimme hullun idean kaupassa, nimittäin kärpäslätkät! Nähtyämme kaupan hyllyllä lätkät, ensimmäinen idea oli askarrella siihen kärpäset mukaan. Mutta aikansa miehen rätkätettyä nähtyään askartelemani kärpäset (lue näyttivät koppakuoriaisen- ja muurahaisen sekoitukselta), päädyin vaihtoehtoon, että löytyisiköhän kaupasta jotain valmista. Ja löytyihän sieltä, leppäkertut- joka sopii jo senkin puolesta mainiosti kortteihin, kun onhan päiväkodin ryhmä itse leppäkertut:)

Eskarilaiselle eskariopettajien muistamiseen teimme naisopettajalle saman jalkahemmottelun, mutta miesopettaja saa teleskooppivarrella olevan makkaratikun ja vaahtokarkki pussin!


Tässä sinulle vielä ohjeet, jos kaipaat vinkkiä päiväkodin tätien muistamiseen, helppo tehdä:

Rentouttava jalkakylpy:

- Epsom suolaa
- Laventelin kukkaa
(- Eteeristä öljyä 1-2 tippaa )


Sekoita purkkiin puolet suolaa ja puolet laventelin kukkaa. Jos haluat, lisää pari tippaa eteeristä öljyä mukaan ja sekoita. Laita purkit kiinni, ja koristele. Pakkaa esim. sellofaaniin tai mukaviin pussukoihin





Huomenna sitten lapset saavat kantaa lahjat hoitajilleen, ja kohta päästään kesälomalle. Eskarivuosi kääntyy lopuilleen, ja syksyllä vanhimmalla pojalla alkaa uusi vaihe elämässä kun koulutie alkaa. Jännittävää aikaa, ehkäpä jopa enemmän äidille kuin pojalle. 4 vuotias taasen siirtynee viskareihin, joten eteenpäin mennään, ja jos suunnitelmat toteutuu, niin pienimmäinen aloittaa oman päiväkoti matkansa pienten ryhmässä. 

Mukavaa kevätkauden päättymisaikaa muillekin:)

Onnellisin terveisin, 
Jaana 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäthän minulle kommentteja ja ajatuksia mitä tekstini sinussa herättävät:)

Tervetuloa mukaan blogini pariin!

Hei sinä, Tätä innostavaa asiaa olen odotellut jo kauan, että pääsen avaamaan oman Hetki aikaa itselle-  blogisivustoni   Bloggerin k...