lauantai 23. maaliskuuta 2019

Kevät on uuden aikaa

Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään!


Kevään merkkejä alkaa huomaamattaankin aina aistia asia kerrallaan maaliskuun vaihtuessa huhtikuulle ja huomatessaan jäisen pihan muuttuneen loska velliksi. Pikku hiljalleen veden lorinan sekaan sekoittuu linnun ääniä, kevään tuoksu kantautuu nenään auringon lämmittäessä kasvoja, ja sitä alkaa tehdä kevään ensimmäisiä luonto bongauksia, että mikä ruohonparsi nousee milloinkin esille. Pavun oksat. Leskenlehti. Valoisuuden lisääntyminen. Lumien sulaminen, ja kaiken luonnossa kasvavan elämän uudelleen kasvu. Aurinko. Tuulikin tuoksuu keväälle. Ja kun päästään sinne vaiheeseen, että puun oksiin ilmestyy silmuja, ja vähitellen lehtiä. Kevät on kyllä itselleni vuoden parasta aikaa. Se tunne, kun koko kesä on vasta aluillaan ja pitkä pimeä talvi on selätetty hetkeksi sivuun. Voidaan kirmata ulos pienemmissä vetimissä ja se ulos lähtimisen helppous;)


Kevät on uuden alkua. Minulle se tarkoittaa myöskin joka kevät samoja asioita. Joka kevät samat rituaalit toistavat itseään. Tänään aloitin viherkasvien mullan vaihdolla. He tarvitsivat minun hoivaavaa otetta, ja kevätlannoituksia. Muistelen, että äitinikin teki joka kevät niin, en kylläkään tarkkaa ajankohtaa pysty muistamaan, mutta siitä on jäänyt jotenkin ihana muisto. Kukkien hypistely on kyllä itsellenikin tärkeä asia, joka jollain lailla puhdistaa omankin mielen. Tänään tuli kukkien puolesta oikeen iloisen energinen olo, kun sain mullat vaihdettua ja lannoitteet veden mukana, että kylläpä on ravittu olo<3 Toivon, että tuo tehoaisi vielä muutamaan nuupahtaneeseen kukkaankin, ja saisin nauttia niiden kukkien väriloistosta vielä jatkossakin. En kyllä koe olevani mikään viherpeukalo, varsinkaan istutusten tai sisäkukkien parissa, mutta kauniita kimppuja leikkokukista kyllä osaan mielestäni väännellä ja käännellä. Terapisoivaa hommaa tuo kukkien kanssa puuhastelu. Tänään siis saivat kukat minulta extra huomiota, mutta se ei ollut lainkaan se viimeinen kevään innostus itselläni. 



Nimittäin toinen hyvin vahvana kevään "buumina" tulee kotipesän uudelleen muokkaus! Kuinkahan moni muukin lukijoista samaistuu samaan. Järjestyksen muokkausta, uusien tekstiilien väri harmoniaa, ehkäpä jotain uutta kivaa sisustukseen. Uusia diy- projekteja kokeiluun ja vähän myös kaappien "konmaritusta", eli turhuuksien karsimista nurkista. Mulle toimii selkeät linjat siinä mielessä, ja olen omasta takaa "konmarittanut" kaappejani jo ihan huolella ennen kuin se pomppasi tv:stä pinnalle. Pidän siitä, ettei meillä löydy mitään turhaa, eli ei niitä "jos minä tätä joskus käytän"- tavaroita. Huokaisen aina kun saan jonninjoutavaa krääsää kaapeista eteenpäin, ja selkeyttä tavaroihini. Se on eri asia kuinka selkeänä ne kaapit tämän jälkeen pysyvät, mutta tavallaan niiden sisältöä päivitän ja karsin varsinkin keväisin. En koe olevani tästä syystä mikään materialisti, koska en hamstraa kotiin kaikkea pahan päivän varalle, vaan kaikki tarvittava on käytössä juuri sillä hetkellä. Siinä samalla kun heittelee turhuuksia pois, niin tulee heiluteltua siivousrättiä kaapeissakin, mutta mitään lattiasta kattoon kevätsiivoojaa minusta ei saada keväällä esille. Siihen ei riitä aika;) Toki kyllä ikkunat on pestävä, jotta aurinko läpäisee paremmin tiensä sisätiloihin! 

Kolmas myöskin tärkeä kevään merkki itsessäni on saada jotain uutta aikaan omassa lookissani. Kyllähän sitä tiedostaa, että keväällä kun enemmän ollaan ulkoilmassa ja liikkeellä noin muutenkin joka suunnalla, niin kevätsiivous on ihan paikallaan kropallekin. Pienimuotoinen ruoka- kuntokuuri ei ole ollut lainkaan jo alkuvuotena tehtynä huono idea, ja jollain tapaa sitä siitä jopa innostuukin auringon lämmittäessä niin että mieli halajaa jo rannalle. Kurkistus myös omaan vaatekaappiin tulee olemaan aiheellinen, että missä mennään vaatteiden osalta, onko kaapissa ylipäänsä päälle sopivia hepeneitä. Kaupat on jo pullollaan ainakin kaikenlaista tämän kevät- kesän mallistoa, joten onhan sinnekin jossain vaiheessa vähän päästävä hypistelemään uutuuksia. 


Minulle kevät on aina ollut mielellekin uuden aikaa. Sitä jotenkin suhtautuu avoimemmin kaikelle uudelle elämässään keväällä herkemmin, ja luottaa että kesän valo tuo energiaa lisää kaikelle uudelle. Kesällä jotenkin sitä menee niin paljon smoothimmin, joten uusille ideoille on paljon tilaa keväällä. Näihin ajatuksiin on hyvä jäädä fiilistelemään kevään tuloa. 

Valoa sun kevääseen!

- Jaana 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei, jätäthän minulle kommentteja ja ajatuksia mitä tekstini sinussa herättävät:)

Tervetuloa mukaan blogini pariin!

Hei sinä, Tätä innostavaa asiaa olen odotellut jo kauan, että pääsen avaamaan oman Hetki aikaa itselle-  blogisivustoni   Bloggerin k...